Sibiřská jablka pod sněhem
20 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 30gramůCukr skořicový
- 200gramůKompot brusinkový
- 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Bílky ušleháme do husté pěny s moučkováým cukrem.
- 2Nastrouhaná jablka rozložíme do ploché zapékací mísy, posypeme skořicovým cukrem, na ně navršíme sníh z bílků a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 2 - 5 minut, dokud bílkový povrch nezezlátne.
- 3Podáváme s nakládanými brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.