Sibiřská jeřabinová zavařenina
75 min.
Ingredience
- 1kilogramJeřabiny čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 100mililitrůVodka
- 1500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Jedlé jeřabiny otrháme ze stopek, důkladně vlažnou vodou opláchneme, 5 minut povaříme v 1,5 l vody, poté necháme 12 hodin odstát a následně přecedíme.
- 2Mezitím 400 ml jeřabinového odvaru a cukr svaříme na sirup, do vařícího vsypeme jeřabiny a vaříme dalších 10 minut. Sejmeme z ohně, 12 hodin necháme stát, znovu 10 minut vaříme a opět na 12 hodin odstavíme.
- 3Potřetí a naposledy vaříme jeřabiny v sirupu 30 minut, potom je necháme vychladnout. Do ještě vlahé zavařeniny přimícháme vodku.
- 4Zavařeninu následně přendáme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.