Sibiřská jeřabinová zavařenina

75 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 1kilogramJeřabiny čerstvé
    • 1,5litryVoda pitná
    • 100mililitrůVodka
    • 1500gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Sacharidy
34 g
Cukr
29 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jedlé jeřabiny otrháme ze stopek, důkladně vlažnou vodou opláchneme, 5 minut povaříme v 1,5 l vody, poté necháme 12 hodin odstát a následně přecedíme.
  • 2
    Mezitím 400 ml jeřabinového odvaru a cukr svaříme na sirup, do vařícího vsypeme jeřabiny a vaříme dalších 10 minut. Sejmeme z ohně, 12 hodin necháme stát, znovu 10 minut vaříme a opět na 12 hodin odstavíme.
  • 3
    Potřetí a naposledy vaříme jeřabiny v sirupu 30 minut, potom je necháme vychladnout. Do ještě vlahé zavařeniny přimícháme vodku.
  • 4
    Zavařeninu následně přendáme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.