Sibiřské brusinkové vareňje
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrusinky
- 200mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySkořice mletá
- 100mililitrůVodka
- 1800gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Brusinky přebereme, opláchneme a necháme uschnout. 400 ml vody svaříme s cukrem na hustý sirup. Do sirupu vložíme brusinky, přidáme skořici, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme. Po 10 minutách sebereme pěnu a opět povaříme.
- 2Jakmile kapka zavařeniny při ochlazení ztuhne, je zavařenina hotová.
- 3Do vlahé zavařeniny vmícháme vodku, naplníme skleničky, uzavřeme je, uložíme v chladnu a suchu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.