Sibiřské brusinkové vareňje

60 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 1kilogramBrusinky
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkySkořice mletá
    • 100mililitrůVodka
    • 1800gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Sacharidy
44 g
Vláknina
21 mg
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brusinky přebereme, opláchneme a necháme uschnout. 400 ml vody svaříme s cukrem na hustý sirup. Do sirupu vložíme brusinky, přidáme skořici, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme. Po 10 minutách sebereme pěnu a opět povaříme.
  • 2
    Jakmile kapka zavařeniny při ochlazení ztuhne, je zavařenina hotová.
  • 3
    Do vlahé zavařeniny vmícháme vodku, naplníme skleničky, uzavřeme je, uložíme v chladnu a suchu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.