Sibiřský křenový kvas

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
80 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
865 mg
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černý žitný chléb nakrájíme na kostičky, dáme na plech do trouby a nasucho opečeme. Opečený chléb vložíme do kastrolu, zalijeme vařící vodou, přikryjeme poklicí a necháme usadit. Pak tekutinu slijeme, přidáme do ní sušené droždí s cukrem, zakryjeme plátnem a na teplém místě necháme přes noc vykvasit. Po zkvašení nápoj přecedíme.
  • 2
    Křen očistíme a nakrájíme na tenké plátky a svaříme 0,5 litru vody s 50 g cukru a se 100 g medu.
  • 3
    Do přecezeného kvasu přidáme křen s hrozinkami, přilijeme roztok cukru s medem, promícháme, zakryjeme, necháme v chladu několik dní uzrát a pak ho přecedíme.
  • 4
    Takto připravený kvas podáváme dobře vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.