Sicilské tiramisu
30 min.
Ingredience
- 250gramůMascarpone
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůCukr krupice
- 20gramůKáva instantní
- 150mililitrůVoda pitná
- 250gramůPiškoty cukrářské
- 250gramůČokoláda mléčná
- 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
54 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme kávu a dáme stranou. Mascarpone, smetanu, koňak a cukr smícháme a necháme na chvíli odstát.
- 2Na dno čtvercové mísy o velikosti asi 20 cm rozložíme třetinu piškotů, zalijeme je třetinou kávy, navrch rozdělíme třetinu mascarpone. Stejným způsobem pokračujeme i dále, až skončíme vrstvou mascarpone, na kterou dáme nastrouhanou čokoládu. Tiramisu dáme na 15 minut chladit a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.