Sicilské tiramisu

30 min.
Itálie

Ingredience

    • 250gramůMascarpone
    • 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 50gramůCukr krupice
    • 20gramůKáva instantní
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 250gramůPiškoty cukrářské
    • 250gramůČokoláda mléčná
    • 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
937 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
54 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
3 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme kávu a dáme stranou. Mascarpone, smetanu, koňak a cukr smícháme a necháme na chvíli odstát.
  • 2
    Na dno čtvercové mísy o velikosti asi 20 cm rozložíme třetinu piškotů, zalijeme je třetinou kávy, navrch rozdělíme třetinu mascarpone. Stejným způsobem pokračujeme i dále, až skončíme vrstvou mascarpone, na kterou dáme nastrouhanou čokoládu. Tiramisu dáme na 15 minut chladit a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.