Šípková marmeláda

65 min.

Ingredience

    • 2kilogramyŠípky čerstvé
    • 1litrVoda pitná
    • 800gramůCukr želírovací
    • 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
154 g
Vápník
4 mg
Magnézium
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a dobře omyté šípky dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí, přibližně 20 minut. Měkké šípky propasírujeme přes sítko, odpad vyhodíme.
  • 2
    Šťávu vrátíme zpátky do hrnce, přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme do zahoustnutí směsi. Ještě horkou marmeládou naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V zavařovacím hrnci při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
  • 3
    Nakonec skleničky s marmeládou necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.