Šípková marmeláda
65 min.
Ingredience
- 2kilogramyŠípky čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 800gramůCukr želírovací
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
154 g
Vápník
4 mg
Magnézium
1 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a dobře omyté šípky dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí, přibližně 20 minut. Měkké šípky propasírujeme přes sítko, odpad vyhodíme.
- 2Šťávu vrátíme zpátky do hrnce, přisypeme cukr a na mírném ohni povaříme do zahoustnutí směsi. Ještě horkou marmeládou naplníme skleníčky, které ihned zavíčkujeme. V zavařovacím hrnci při 80 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
- 3Nakonec skleničky s marmeládou necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.