Šípkový džem s jablky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
21 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šípky očistíme, omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme zrnka. Znovu omyjeme, namočíme na 8 hodin do 500 ml vody. Šípky potom vaříme v téže vodě 25 minut na pyré.
  • 2
    Omytá jablka rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Promícháme je s citronovou šťávou z 1 citronu a přidáme k šípkovému pyré.
  • 3
    Ovoce odvážíme a vmícháme želírovací cukr v poměru 2:1. Za stálého míchání uvedeme do varu, 4 minuty zprudka vaříme. Vzniklou pěnu z povrchu sebereme. Džem ihned plníme do čistých nahřátých sklenic, dobře uzavřeme a na 15 minut otočíme dnem vzhůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.