Šípkový likér s růžemi

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůRůže - okvětní plátky
    • 400gramůŠípky sušené
    • 600mililitrůŠťáva jablečná 100%
    • 150gramůSirup cukrový
    • 3mililitryPektolytický enzym
    • 1lžičkaKyselina citrónová
    • 300mililitrůCalvados
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okvětní plátky růží navrstvíme do skleněné lahve se širokým hrdlem a zalijeme jablečným destilátem. Takto zalité okvětní plátky růží skladujeme v chladu a temnu 14 dní. Pak je zfiltrujeme a lístky zlehka vylisujeme.
  • 2
    Zralé šípky zbavíme černých zbytků květenství a stopek, omyjeme, dáme do hrnce a přelijeme čistou jablečnou šťávou. Směs přivedeme k varu a horkou rozmělníme opatrně tyčovým mixérem. Směs zchladíme na 40°C, přidáme po kapkách pektolytického enzymu (3 ml/litr), promícháme a 30 minut budeme udržovat teplotu 40°C.
  • 3
    Pak směs zchladíme na pokojovou teplotu a necháme ji odstát 8 hodin.
  • 4
    500 ml vzniklé šťávy smícháme se 150 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy (hroznový cukr). Nakonec přimícháme 300 ml výtažku z růžových květů a dochutíme kyselinou citronovou (0.5-1 lžička).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.