Široké nudle s rukolovým pestem a Parmezánem
27 min.
Ingredience
- 75lžicSýr Parmezán
- Pesto z rukoly [60396]
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 3špetkyPepř bílý
- 120gramůRukola
- 0,5lžičkaSůl
- 75gramůSýr Parmezán
- 50gramůVlašské ořechy
- Vařené těstoviny
- 500gramůNudle široké
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1481 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
63 g
Sacharidy
105 g
Cukr
2 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Široké nudle vložíme do vroucí vody, občas je promícháme, snížíme teplotu a nudle pomalu vaříme podle návodu. Mezitím si do misky nastrouháme sýr Parmezán.
- 2Uvařené nudle scedíme, promícháme s pestem z rukoly, každou porci posypeme sýrem a hned podáváme.
- 3Pesto z rukoly [60396]:
- 4Vlašské ořechy nasucho v pánvi opražíme dozlatova. Oloupané stroužky česneku a opražené ořechy pokrájíme nadrobno. Do mixéru dáme omytou a dobře odkapanou rukolu, kterou jsme si pokrájeli na malé kousky, nastrouhaný sýr Parmezán, česnek, sůl, bílý pepř a oříšky. Krátce směs promixujeme, poté postupně přidáváme olivový olej a mixujeme, až dosáhneme hrubší pasty.
- 5Jakmile je pesto hotové, naplníme sklenici a dobře uzavřeme. Pesto skladujeme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.