Široké nudle s rukolovým pestem a Parmezánem

27 min.
Itálie

Ingredience

    • 75lžicSýr Parmezán
  • Pesto z rukoly [60396]
    • 2stroužkyČesnek
    • 6lžicOlej olivový extra panenský
    • 3špetkyPepř bílý
    • 120gramůRukola
    • 0,5lžičkaSůl
    • 75gramůSýr Parmezán
    • 50gramůVlašské ořechy
  • Vařené těstoviny
    • 500gramůNudle široké
    • 2litryVoda pitná
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1481 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
63 g
Sacharidy
105 g
Cukr
2 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Široké nudle vložíme do vroucí vody, občas je promícháme, snížíme teplotu a nudle pomalu vaříme podle návodu. Mezitím si do misky nastrouháme sýr Parmezán.
  • 2
    Uvařené nudle scedíme, promícháme s pestem z rukoly, každou porci posypeme sýrem a hned podáváme.
  • 3
    Pesto z rukoly [60396]:
  • 4
    Vlašské ořechy nasucho v pánvi opražíme dozlatova. Oloupané stroužky česneku a opražené ořechy pokrájíme nadrobno. Do mixéru dáme omytou a dobře odkapanou rukolu, kterou jsme si pokrájeli na malé kousky, nastrouhaný sýr Parmezán, česnek, sůl, bílý pepř a oříšky. Krátce směs promixujeme, poté postupně přidáváme olivový olej a mixujeme, až dosáhneme hrubší pasty.
  • 5
    Jakmile je pesto hotové, naplníme sklenici a dobře uzavřeme. Pesto skladujeme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.