Sirup z černého rybízu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Cukr
50 g
Vápník
83 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odložíme a necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
  • 2
    Přidáme cukr, rozmícháme, přivedeme rychle k varu, pěnu utvořenou na povrchu sebereme a ihned odstavíme. Rozlijeme do ohřátých lahví a důkladně zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.