Sirup z čerstvého rybízu
50 min.
Ingredience
- 2litryRybíz červený
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 10gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
9 g
Cukr
164 g
Postup přípravy
- 1Rybíz přebereme, očistíme, otrháme ze stopek a propláchneme pod tekoucí vodou. Vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
- 2Zahříváme a postupně přidáváme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.