Sirup z čerstvého rybízu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
178 g
Vláknina
9 g
Cukr
164 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybíz přebereme, očistíme, otrháme ze stopek a propláchneme pod tekoucí vodou. Vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
  • 2
    Zahříváme a postupně přidáváme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.