Sirup z čerstvých dřínek

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,75kilogramyCukr krystal
    • 10gramůKyselina citrónová
    • 1litrDřínky
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
150 g
Cukr
146 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé dřínky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Opatrně vylisujeme, abychom nerozdrtili pecky a necháme stát, dokud se neusadí kal.
  • 2
    Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Mírně zahřejeme, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
  • 3
    Sirup rozdělíme do ohřátých lahví a zavíčkujeme. Urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.