Sirup z čerstvých dřínek
60 min.
Ingredience
- 1,75kilogramyCukr krystal
- 10gramůKyselina citrónová
- 1litrDřínky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
150 g
Cukr
146 g
Vápník
1 mg
Postup přípravy
- 1Zralé dřínky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Opatrně vylisujeme, abychom nerozdrtili pecky a necháme stát, dokud se neusadí kal.
- 2Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Mírně zahřejeme, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
- 3Sirup rozdělíme do ohřátých lahví a zavíčkujeme. Urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.