Sirup z čerstvých jablek a hrušek

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
6 g
Cukr
167 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé hrušky a jablka omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a každý druh zvlášť rozdrtíme a vylisujeme. Šťávy odložíme a necháme stát do druhého dne, aby se usadil kal. Poté stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu a smícháme dohromady.
  • 2
    Zvolna zahřejeme, přisypeme postupně cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a ihned rozdělíme do ohřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychaldnutí uložíme v tmavé a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.