Sirup z čerstvých jablek a hrušek
50 min.
Ingredience
- 1kilogramHrušky
- 1kilogramJablka
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 20gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
6 g
Cukr
167 g
Postup přípravy
- 1Zralé hrušky a jablka omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a každý druh zvlášť rozdrtíme a vylisujeme. Šťávy odložíme a necháme stát do druhého dne, aby se usadil kal. Poté stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu a smícháme dohromady.
- 2Zvolna zahřejeme, přisypeme postupně cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a ihned rozdělíme do ohřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychaldnutí uložíme v tmavé a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.