Sirup z čerstvých jahod

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
3 g
Cukr
156 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé jahody očistíme, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nasypeme do větší sklenice nebo nerezové nádoby, posypeme cukrem a necháme stát, až se cukr zcela rozpustí.
  • 2
    Poté celý obsah necháme překapat přes plátno. Čistou šťávu přelijeme do lahví a zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na suchém a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.