Sirup z čerstvých jahod
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJahody zahradní
- 1,2kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
3 g
Cukr
156 g
Postup přípravy
- 1Zralé jahody očistíme, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Nasypeme do větší sklenice nebo nerezové nádoby, posypeme cukrem a necháme stát, až se cukr zcela rozpustí.
- 2Poté celý obsah necháme překapat přes plátno. Čistou šťávu přelijeme do lahví a zavíčkujeme nebo převážeme dvojitým celofánem. Narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 10 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na suchém a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.