Sirup z čerstvých malin

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 2litryMaliny
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
13 g
Cukr
159 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé maliny přebereme, očistíme a rozmačkáme. Vložíme do větší sklenice nebo nerezové nádoby a necháme cca 2 dny kvasit při pokojové teplotě. Mezitím několikrát promícháme.
  • 2
    Poté směs prolisujeme a scedíme přes plátno do čisté nádoby. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme trochou šťávy, zahříváme a mícháme, dokud se nerozpustí. Přivedeme k varu, přilijeme zbylou šťávu a za stálého míchání opět zahřejeme k bodu varu. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vzniklou na povrchu sebereme. Krátce povaříme, odstavíme, přecedíme přes plátno a po vychladnutí rozdělíme do sklenic.
  • 3
    Zavíčkujeme a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.