Sirup z čerstvých pomerančů

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrPomerančová šťáva
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
200 mg
Cukr
158 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Přes plátno přecedíme do kastrolu nebo nerezové nádoby. Zahřejeme, přisypeme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
  • 2
    Poté přidáme kyselinu citronovou a pěnu, která se vytvoří na povrchu, sebereme.
  • 3
    Šťávu ihned rozlijeme do ohřátých lahví a důkladně uzavřeme. Uložíme na chladném a tmavém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.