Sirup z čerstvých pomerančů
45 min.
Ingredience
- 1litrPomerančová šťáva
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
200 mg
Cukr
158 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme šťávu. Přes plátno přecedíme do kastrolu nebo nerezové nádoby. Zahřejeme, přisypeme cukr a mícháme, dokud se zcela nerozpustí.
- 2Poté přidáme kyselinu citronovou a pěnu, která se vytvoří na povrchu, sebereme.
- 3Šťávu ihned rozlijeme do ohřátých lahví a důkladně uzavřeme. Uložíme na chladném a tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.