Sirup z čerstvých šípků
65 min.
Ingredience
- 2kilogramyŠípky čerstvé
- 2litryVoda pitná
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
15Postup přípravy
- 1Zralé šípky přebereme, očistíme, důkladně propláchneme a rozmačkáme. Zalijeme teplou vodou, odložíme a necháme luhovat 3-4 dny.
- 2Poté vylisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
- 3Zvolna zahřejeme, přidáme cukr a promícháme. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vznikou na povrchu sebereme. Šťávu přivedeme k varu a ihned rozlijeme do vyhřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.