Sirup z čerstvých šípků

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kilogramyŠípky čerstvé
    • 2litryVoda pitná
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
129 g
Cukr
100 g
Vápník
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé šípky přebereme, očistíme, důkladně propláchneme a rozmačkáme. Zalijeme teplou vodou, odložíme a necháme luhovat 3-4 dny.
  • 2
    Poté vylisujeme a odstavíme, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
  • 3
    Zvolna zahřejeme, přidáme cukr a promícháme. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vznikou na povrchu sebereme. Šťávu přivedeme k varu a ihned rozlijeme do vyhřátých lahví. Důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.