Sirup z čerstvých švestek

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, vypeckujeme a rozmačkáme. Smícháme s cukrem, odložíme a necháme kvasit 2 dny při pokojové teplotě. Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
  • 2
    Rychle přivedeme k varu, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Šťávu rozdělíme do ohřátých lahví a důkladně zavíčkujeme.
  • 3
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Hotový sirup necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.