Sirup z čerstvých švestek
60 min.
Ingredience
- 2litryŠvestky
- 500gramůCukr krystal
- 5gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, vypeckujeme a rozmačkáme. Smícháme s cukrem, odložíme a necháme kvasit 2 dny při pokojové teplotě. Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
- 2Rychle přivedeme k varu, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Šťávu rozdělíme do ohřátých lahví a důkladně zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Hotový sirup necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.