Sirup z čerstvých třešní

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
2 g
Cukr
150 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a necháme cca 2 dny kvasit. Poté prolisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme cukr. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a po chvíli odstavíme. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Sirup rozdělíme do lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.