Sirup z čerstvých třešní
40 min.
Ingredience
- 2litryTřešně
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 25gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
165 g
Vláknina
2 g
Cukr
150 g
Postup přípravy
- 1Třešně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a necháme cca 2 dny kvasit. Poté prolisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme cukr. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a po chvíli odstavíme. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Sirup rozdělíme do lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.