Sirup z jarních jedlových výhonků

255 min.

Ingredience

    • 300gramůJedlové výhonky
    • 1,7litryVoda pitná
    • 1kilogramCukr krupice
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Sacharidy
50 g
Cukr
49 g
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jarní jedlové výhonky vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu za občasného promíchání vaříme cca 1 hodinu. Poté výhonky scedíme, vývar zachytíme do druhého hrnce, přisypeme cukr a pomalu vaříme ještě 2,5 - 3 hodiny.
  • 2
    Když má sirup jasně červenou barvu, nalijeme ho horký přes trychtýř do menších lahví, uzavřeme a odložíme na tmavé chladnější místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.