Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou
0 min.
Ingredience
- 2kusyCitronová tráva
- 2kilogramyŠkeble čerstvé
- 1kusZázvor celý
- 200mililitrůVývar rybí
- 2kusyŠalotka
- 6kusůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
315 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Škeble omyjeme pod studenou vodou,odstraníme vilejše a řasnaté lemy /vousky/ .Stonky voňatky rozkrojíme podélně a uhladíme válečkem.Z poloviny bazalky otrháme a nakrájíme lístky na větší kousky.Zbytek bazalky uschováme.Škeble,nakrájené bazalkové lístky,zázvor asi pět centimetrů nadrobno nakrájený,voňatku a šalotku na pánvi zalijeme vývarem a dáme vařit.Jakmile začne tekutina vřít přiklopíme a necháme pět minut povařit.Neotevřené škeble a voňatku vyndáme a vyhodíme.Zbývající posypeme bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.