Škeble s bazalkou a voňatkou citronovou

0 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
1 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
315 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Škeble omyjeme pod studenou vodou,odstraníme vilejše a řasnaté lemy /vousky/ .Stonky voňatky rozkrojíme podélně a uhladíme válečkem.Z poloviny bazalky otrháme a nakrájíme lístky na větší kousky.Zbytek bazalky uschováme.Škeble,nakrájené bazalkové lístky,zázvor asi pět centimetrů nadrobno nakrájený,voňatku a šalotku na pánvi zalijeme vývarem a dáme vařit.Jakmile začne tekutina vřít přiklopíme a necháme pět minut povařit.Neotevřené škeble a voňatku vyndáme a vyhodíme.Zbývající posypeme bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.