Skládaná jahodová roláda
30 min.
Ingredience
- Na náplň
- 100gramůDžem broskvový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůJahody zahradní
- Na těsto
- 80gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 7gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut.
- 3Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout. Položíme na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
- 4Korpus potřeme džemem, pomocí utěrky stočíme do rolády, kterou vložíme do lednice. Následovně pilkovým ostrým nožem nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rolády poklademe na střed jednotlivých dezertních talířků. Na povrch naskládáme omyté a nakrájené jahody, na ně dáme šlehačku, potom zase kolečko rolády. Povrch ozdobíme ještě šlehačkou a celou jahodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.