Skládaná jahodová roláda

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutku, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem.
  • 2
    Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut.
  • 3
    Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout. Položíme na moukou posypanou utěrku a opatrně sundáme papír. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.
  • 4
    Korpus potřeme džemem, pomocí utěrky stočíme do rolády, kterou vložíme do lednice. Následovně pilkovým ostrým nožem nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rolády poklademe na střed jednotlivých dezertních talířků. Na povrch naskládáme omyté a nakrájené jahody, na ně dáme šlehačku, potom zase kolečko rolády. Povrch ozdobíme ještě šlehačkou a celou jahodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.