Skládaný ořechový dort se šlehačkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
918 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj zašleháme cukr, zlehka vmícháme žloutky, mouku, strouhané ořechy a přikapeme rozpuštěné, prochladlé máslo.
  • 2
    Těsto rozdělíme do dvou máslem vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme dozlatova.
  • 3
    Mezitím si připravíme krém - ušleháme smetanu s cukrem, žloutky a vanilkou. Do hrnce si nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, ztlumíme plamen a vložíme misku s krémem, který mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout.
  • 4
    Upečený korpus rozřízneme na dva díly, první vložíme do suché dortové formy, potřeme částí krému, na něj složíme z druhého plátu nakrájené kostičky a přelijeme zbytkem krému. Zakryjeme druhým dílem, dort zatížíme a na studeném místě necháme do druhého dne ztuhnout.
  • 5
    Poté potřeme džemem a dozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.