Skořicová palačinka s jahodami

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžičkyCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 400gramůJahody zahradní
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké míse smícháme cukr, vejce, mouku a prášek do pečiva. Přilijeme mléko a směs pořádně rozšleháme, abychom se zbavili všech hrudek.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a nalijeme do pánve slabou vrstvu těsta. Smažíme cca 3 minuty, dokud není zespodu dozlatova propečená. Ještě než ji obrátíme, posypeme rovnoměrně palačinku jahodami, cukrem a skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.