Skořicová zmrzlina
18 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 35gramůMed včelí
- 80gramůCukr moučkový
- 30mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 12gramůSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr, med, promícháme, postavíme na oheň a necháme zhoustnout. Do misky vložíme žloutky, přilijeme medovou směs z rendlíku a vyšleháme. Přidáme mletou skořici a znovu vyšleháme. Přilijeme smetanu, zakysanou smetanu a opět vyšleháme. Vzniklou hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme na mrazák.
- 2Hotovou zmrzlinu vyklopíme, ozdobíme podle vlastní fantazie a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.