Skořicové chlebíčky s perníkovou omáčkou

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 160gramůVeka chlebíčková krájená
    • 120gramůPerník
    • 3kusyVejce slepičí
    • 150gramůCukr moučkový
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 50gramůCukr skořicový
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 50gramůZakysaná smetana
    • 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
438 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nastrouháme perník, zalijeme vodou a necháme uležet. Do jiné misky rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vyšleháme. Za stálého šlehání přilijeme mléko, přiložíme plátky bílé veky a necháme máčet. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme namočené plátky veky, posypeme skořicovým cukrem a smažíme asi 3 minuty z každé strany do zlatova.
  • 2
    Do namočeného perníku vmícháme zakysanou smetanu, naneseme na plátky veky, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.