Skořicové cukroví s rybízovým želé

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na potření a posypání
    • 6lžicŽelé rybízové
    • 2lžíceCukr skořicový
    • 2lžíceCukr moučkový
  • Těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše zpracujeme mouku s mletými mandlemi, cukrem, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát silný asi 2mm a vroubkovaným kolečkem vykrajujeme menší placičky. U poloviny placiček vykrojíme malé kolečko uprostřed.
  • 3
    Placičky posypeme skořicovým cukrem, urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
  • 4
    Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 5
    Plné placičky potřeme rybízovým želé a přiklopíme placičkami s vykrojeným středem. Cukroví posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.