Skořicové hrušky
32 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusCitronová kůra
- 4kusyHrušky
- 4lžíceZakysaná smetana
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu víno s cukrem, skořicí, muškátovým oříškem, pepřem a kouskem citrónové kůry.
- 2Hrušky oloupeme, stopky však ponecháme, zespodu opatrně vyjmeme jádřinec.
- 3Hrušky vložíme do vína, snížíme plamen a vaříme do měkka asi 20 minut. V polovině varu hrušky obrátíme.
- 4Hrnec odstavíme, hrušky vyjmeme a upravíme je na dezertní talířky stopkami vzhůru. Šťávu, ve které se vařily, na ně přecedíme.
- 5Podle chuti je můžeme trochu vychladit a podávat se lžící zakysané smetany nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.