Skořicové řezy s bílou čokoládou
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaKakao - prášek
- 290gramůMáslo čerstvé
- 230gramůCukr krupice
- 3lžíceKáva instantní
- 120gramůČokoláda bílá
- 230gramůSamokypřicí mouka
- 60mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSkořice mletá
- 180gramůCukr moučkový
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
292 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, 230 g másla, cukr krystal, vejce, kávu a vypracujeme těsto. Do vymazané zapékací mísy s pečícím papírem vložíme těsto a pečeme ho čtyřicet minut, pak odstraníme papír a korpus necháme vychladnout.
- 2Bílou čokoládu, zbytek másla a mléko rozpustíme ve vodní lázni. Poté směs odstavíme, přidáme cukr moučku a dobře promíchanou polevu naneseme na korpus. Řezy posypeme skořicí a po ztuhnutí je nařežeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.