Skořicové trojúhelníčky s čokoládou
40 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 150gramůČokoláda na vaření
- 20gramůTuk ztužený
- Na potření
- 6lžicMarmeláda rybízová
- Těsto
- 1lžičkaSkořice mletá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 110gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, skořicí, nakrájeným studeným máslem a s celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
- 2Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší trojúhelníky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Cukroví nesmí moc ztmavnout, bylo by hořké. Po upečení necháme mírně vychladnout.
- 3Ještě trochu teplé trojúhelníky spojíme k sobě rybízovou marmeládou.
- 4Rohy trojúhelníků namáčíme v čokoládě rozpuštěné s tukem a necháme zaschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.