Skořicový chlebíček s jablky
80 min.
Ingredience
- 100gramůKorintky
- 5lžicRum bílý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 200gramůMáslo čerstvé
- 125gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůKřížaly (sušená jablka)
- 125gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Plátky sušených jablek a korintky nejprve propláchneme vodou a poté namočíme do rumu. Máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme v hustou pěnu. Postupně přidáváme vejce. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí.
- 2Smícháme špetku soli, mletou skořici, mouku, kypřící prášek a mleté ořechy v sypkou směs. Tu přimícháme do připravené žloutkové pěny. Potom opatrně vmícháme korintky a plátky jablek.
- 3Troubu rozpálíme na 180C.
- 4Formu vymažeme máslem a vlijeme těsto. Povrch těsta uhladíme. Pečeme na středním roštu trouby 50minut.
- 5Hotový chlebíček vyklopíme z formy a dozdobíme plátky sušených jablek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.