Skořicový cupcakes z toustového chleba s máslovým krémem
85 min.
Ingredience
- Drobečky do těsta a posypání košíčků
- 100gramůChléb toastový
- 300lžicMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr krystal
- Máslovo-skořicový krém
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 300gramůMáslo čerstvé
- 3,25lžičkySkořice mletá
- 675gramůCukr moučkový
- Těsto
- 30gramůCukr třtinový
- 220gramůCukr krupice
- 3,25lžičkySkořice mletá
- 1špetkaSůl mořská
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko plnotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2237 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
229 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
602 mg
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si 2 formy celkem na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 4 formy pro 12kusů mufin.
- 2V topinkovači opečeme dorůžova plátky tmavého toustového chleba (100g), pak ho potřeme máslem (2 lžíce) a vložíme na plech. v předehřáté troubě chleba dopečeme ještě 5-10 minut dozlatova a bude se lámat. Po vychladnutí plátky chleba necháme vychladnout, pak je rozlámeme, v mixéru rozmixujeme nadrobno a rozdělíme je. 1/2 drobečků smícháme v misce s hrubým krystalovým cukrem, 2/2 drobečků si odložíme do těsta. Teplotu trouby snížíme na 160°C.
- 3Připravíme si těsto: do mísy nasypeme přírodní a bílý krupicový cukr. Ručním šlehačem cukr prošleháme, přidáme prosátou hladkou mouku, 1.5lžičky skořice, 1 špetku soli a znovu vše prošleháme tak, aby nebyly hrudky. Pak přidáme čerstvá vejce, pokrájené změklé máslo, mléko, 1/2 rozmixovaných toustových drobečků, vše promícháme a následně prošleháme až se všechny suroviny spojí. Celkem šleháme 2-3 minuty. Těstem naplníme všechny košíčky do 2/3.
- 4Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.
- 5Připravíme si máslovo-skořicový krém: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr se skořicí. V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé, hladké pěny. Za stálého šlehání (3-5 minut) budeme postupně přidávat po 2 lžicích moučkový cukr a po 2 lžicích smetanu. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný a hladký. Vložíme ho do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou. Vychladlé toustové košíčky ozdobíme krémem, posypeme 2/2 drobečků chleba promíchanými s krystalovým cukrem. Cupcakes poklademe na tác a servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.