Skořicový koláč s celými jablíčky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    125 g másla,125 g cukru a vanilkový cukr utřeme, přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a mléko - toho dáme jen tolik aby těsto nebylo moc řídké.
  • 2
    Dáme ho do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na dort.
  • 3
    Oloupaná a na čtvrtky rozkrájená jablka na povrchu nakrojíme a osázíme jimi koláč, nakrojenou stranou ven.
  • 4
    Smícháme 100 g cukru se skořicí a polovinou koláč posypeme. Navrch dáme zbytek pokrájeného másla a pečeme ve vyhřáté troubě.
  • 5
    Ještě horký koláč posypeme zbytkem skořicového cukru, necháme vychladnout a krájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.