Skořicový krém s vanilkou

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku nalijeme mléko, smetanu, přidáme vanilkový cukr, kardamom, špetku mletého muškátu, mletou skořici a ohřejeme. V kovové misce rozšleháme žloutky s cukrem, za stálého šlehání pomalu přilijeme ochucené mléko se smetanou, misku vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne.
  • 2
    Rozdělíme do misek a dáme vychladit. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.