Skořicový krém s vanilkou
20 min.
Ingredience
- 200mililitrůMléko polotučné
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 15gramůCukr skořicový
- 15gramůSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30gramůCukr moučkový
- 2gramyKardamom
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme mléko, smetanu, přidáme vanilkový cukr, kardamom, špetku mletého muškátu, mletou skořici a ohřejeme. V kovové misce rozšleháme žloutky s cukrem, za stálého šlehání pomalu přilijeme ochucené mléko se smetanou, misku vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud krém nezhoustne.
- 2Rozdělíme do misek a dáme vychladit. Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.