Skořicový moučník
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyZakysaná smetana
- 1kusCukr skořicový
- 1lžíceCukr moučkový
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
374 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme v míse vejce a cukr.
- 2Přidáme prášek do pečiva, mouku, olej, mléko a umícháme hladké těsto.
- 3Osladíme mléko a uvaříme pudink.
- 4Dáme péct buchtu.
- 5Když je téměř hotová, nalijeme na ni uvařený pudink a dopečeme.
- 6Na vychlazenou buchtu rozetřeme zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 8. 8. 2015
Skořicový moučník
Skořici mám ráda od malička a tak není divu, že mě zaujal i recept na skořicový moučník. Protože ráda mlsám, určitě nejsem sama 😉, zkouším recepty na nejrůznější sladkosti, ale ne vždy se mi povedou. Tentokrát se to vyplatilo. Jediná chyba – a to moje – byla, že jsem měla doma jen jeden pudink, ale i tak se mi tento moučník podařil. Určitě by s větším množstvím pudinku byl mnohem vláčnější, ale vše zachránila kysaná smetana posypaná skořicovým cukrem. Výsledek byl chuťově více než famózní. Ještě malá poznámečka: tento moučník jsem pekla ve dnech, kdy třiceti stupňová vedra vládla naší republikou, takže se nakrájený moučník musel ihned sníst – zakysaná smetana za chvíli povolovala a tekla. Ale zbytek zachránila lednice 😋.