Skořicový moučník

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 200gramůCukr krupice
    • 2kusyZakysaná smetana
    • 1kusCukr skořicový
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
374 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme v míse vejce a cukr.
  • 2
    Přidáme prášek do pečiva, mouku, olej, mléko a umícháme hladké těsto.
  • 3
    Osladíme mléko a uvaříme pudink.
  • 4
    Dáme péct buchtu.
  • 5
    Když je téměř hotová, nalijeme na ni uvařený pudink a dopečeme.
  • 6
    Na vychlazenou buchtu rozetřeme zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 8. 8. 2015
Skořicový moučník
Skořici mám ráda od malička a tak není divu, že mě zaujal i recept na skořicový moučník. Protože ráda mlsám, určitě nejsem sama 😉, zkouším recepty na nejrůznější sladkosti, ale ne vždy se mi povedou. Tentokrát se to vyplatilo. Jediná chyba – a to moje – byla, že jsem měla doma jen jeden pudink, ale i tak se mi tento moučník podařil. Určitě by s větším množstvím pudinku byl mnohem vláčnější, ale vše zachránila kysaná smetana posypaná skořicovým cukrem. Výsledek byl chuťově více než famózní. Ještě malá poznámečka: tento moučník jsem pekla ve dnech, kdy třiceti stupňová vedra vládla naší republikou, takže se nakrájený moučník musel ihned sníst – zakysaná smetana za chvíli povolovala a tekla. Ale zbytek zachránila lednice 😋.