Skořicový pudink z francouzských toastů
50 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 50gramůCukr třtinový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaCukr vanilka
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůLesní plody - mražené
- 1baleníChléb toastový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
447 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pečící formu vymačeme máslem.
- 2Plátky toastového chleba nakrájíme na 2,5 cm tlusté pásky.
- 3Vejce, bílek vyšleháme se skořicí a vanilkou.
- 4Smetanu smícháme s mlékem a cukrem.
- 5Do mísy skládáme toastový chléb, který namáčíme v mléce a smetaně. Nakonec zalijeme vaječnou směsí, trochu promícháme (abychom nerozbili plátky chleba) a pečeme 30 minut na 200 °C.
- 6Podáváme s lesním ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.