Skotské lívance
25 min.
Ingredience
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkySirup Golden
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, přilijeme zlatý sirup a mléko. Metlou vše prošleháme na hladké těsto.
- 2Lívanečník potřeme olejem a lžící do něj naléváme připravené těsto. Smažíme tak dlouho, až se na povrchu těsta objeví bublinky, obrátíme a dopečeme dozlatova.
- 3Upečené lívance uchováme až do podávání teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.