Skotské lívance

25 min.

Ingredience

    • 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 4lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusVejce slepičí
    • 2lžičkySirup Golden
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, přilijeme zlatý sirup a mléko. Metlou vše prošleháme na hladké těsto.
  • 2
    Lívanečník potřeme olejem a lžící do něj naléváme připravené těsto. Smažíme tak dlouho, až se na povrchu těsta objeví bublinky, obrátíme a dopečeme dozlatova.
  • 3
    Upečené lívance uchováme až do podávání teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.