Skotský koláč
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,25šálekCukr moučkový
- 0,75šálekMouka polohrubá
- 0,5šálekMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
925 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Prosejeme mouku, cukr a kukuřičný škrob do misky, přidáme máslo a vše důkladně prohněteme, nejlépe rukama.
- 2Předehřejeme troubu na 160°C. Formu na pečení vysypeme moukou a připravíme plech na pečení, na který položíme pečící papír. Připravené těsto zlehka natlačíme do formy, tu poté obrátíme i s těstem na připravený plech. Těsto z formy vyklopíme na plech.
- 3Pečeme 40 minut dozlatova.
- 4Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.