Škubánky s jablečnými povidly

25 min.

Ingredience

    • 1kilogramBrambory vařené
    • 100gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 50gramůCukr moučkový
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 200gramůPovidla jablková
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Rozprostřeme ho na prkénko a nožem odkrajujeme přibližně stejné kousky těsta a vhazujeme je rovnou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme cukrem, pokapeme rozpuštěným sádlem a doplníme ohřátými jablečnými povidly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.