Škvarkové čtverečky

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůMouka polohrubá
    • 200gramůVepřové škvarky
    • 100gramůCukr krupice
    • 30gramůCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 60mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Škavarky umeleme najemno a vložíme do mísy. Přidáme cukr, mouku a vejce a postupně podle potřeby přiléváme mléko. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme pár minut odpočinout. Na pomoučeném vále vyválíme plát, který nakrájíme na menší čtverečky. Čtverečky rozložíme na plech na pečící papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova, asi 10 minut. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.