Škvarkové placičky
90 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 400gramůVepřové škvarky
- 20gramůDroždí
- 1lžíceMáslo
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceSůl
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1lžíceKmín celý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceTuk
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1173 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
35 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
5 g
Cukr
280 mg
Postup přípravy
- 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a necháme vzejít kvásek. Ten vmícháme do mouky spolu se žloutky a rozpuštěným máslem.
- 2Těsto v míse tak dlouho hněteme, až se přestane chytat stěny mísy. Pak je pod utěrkou necháme asi 45 minut kynout.
- 3Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, rozválíme, posypeme polovinou osolených škvarečků, přeložíme na polovinu a necháme asi 30 minut kynout. Pak znovu rozválíme, posypeme druhou polovinou osolených škvarečků, přeložíme na polovinu a necháme 30 minut kynout.
- 4Nakonec rozválíme na výšku asi 1,5 cm, vykrájíme tvořítkem ( průměr 7 cm) kolečka, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a na vymazaném plechu je upečeme ve středně horké troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.