Škvarkové tašky

60 min.

Ingredience

    • 300gramůVepřové škvarky
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 2kusyVejce slepičí
    • 30gramůDroždí
    • 2decilitryMléko polotučné
  • Náplň
    • 150gramůTvaroh měkký
    • 100gramůRozinky tmavé
    • 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme do mísy na jemno, přisypeme mouku, rozklepneme vejce, kypřící prášek, vylijeme kvásek, rukami vypracujeme tuhé těsto a necháme 20 minut vykynout.
  • 2
    Vál posypeme moukou a na něj vysypeme vykynuté těsto, které vyválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec položíme tvarohovou náplň, rohy spojíme do trojúhelníku, dobře prsty zmáčkneme k sobě a skládáme na máslem vymazaný plech. Tašky potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
  • 3
    Tvarohová náplň: V míse rozmícháme tvaroh, vanilkový cukr a rozinky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.