Škvarkové tašky
60 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové škvarky
- 300gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůDroždí
- 2decilitryMléko polotučné
- Náplň
- 150gramůTvaroh měkký
- 100gramůRozinky tmavé
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme do mísy na jemno, přisypeme mouku, rozklepneme vejce, kypřící prášek, vylijeme kvásek, rukami vypracujeme tuhé těsto a necháme 20 minut vykynout.
- 2Vál posypeme moukou a na něj vysypeme vykynuté těsto, které vyválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec položíme tvarohovou náplň, rohy spojíme do trojúhelníku, dobře prsty zmáčkneme k sobě a skládáme na máslem vymazaný plech. Tašky potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
- 3Tvarohová náplň: V míse rozmícháme tvaroh, vanilkový cukr a rozinky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.