Skvělá žužu poleva z bílků
21 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 260gramůCukr krupice
- 7lžicSirup Golden
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaZtužovač šlehačky
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
25 g
Cukr
21 g
Vápník
4 mg
Postup přípravy
- 1Hrnec do poloviny naplněný vodou postavíme na plotnu a pomalu vodu přivedeme k varu. Voda by měla mírně probublávat.
- 2Do mísy dáme čestvé bílky, přidáme cukr, sirup, ztužovač šlehačky. Vše promícháme, mísu posadíme na hrnec s bublající vodou (mísa se nesmí dotýkat hladiny). Ručním šlehačem bílkovou směs vyšleháme do pevného sněhu, šleháme ji asi 5 minut. Jakmile bílkový sníh tvoří špičky a promnutím v prstech zjistíme, že cukr je rozpuštěný, mísu odložíme z hrnce s vodou.
- 3Do sněhu přimícháme vanilkový extrakt a polevu budeme ještě šlehat asi 1 minutu, až bude lehká a nadýchaná. Poté ji hned použijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.