Skvělá žužu poleva z bílků

21 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
25 g
Cukr
21 g
Vápník
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrnec do poloviny naplněný vodou postavíme na plotnu a pomalu vodu přivedeme k varu. Voda by měla mírně probublávat.
  • 2
    Do mísy dáme čestvé bílky, přidáme cukr, sirup, ztužovač šlehačky. Vše promícháme, mísu posadíme na hrnec s bublající vodou (mísa se nesmí dotýkat hladiny). Ručním šlehačem bílkovou směs vyšleháme do pevného sněhu, šleháme ji asi 5 minut. Jakmile bílkový sníh tvoří špičky a promnutím v prstech zjistíme, že cukr je rozpuštěný, mísu odložíme z hrnce s vodou.
  • 3
    Do sněhu přimícháme vanilkový extrakt a polevu budeme ještě šlehat asi 1 minutu, až bude lehká a nadýchaná. Poté ji hned použijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.