Sladká delikatesa s angreštem (crumble)
50 min.
Ingredience
- 100gramůCukr třtinový
- 1kilogramAngrešt
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1hrstOřechy vlašské
- 2,5lžíceCukr krupice
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Hladkou mouku, hnědý cukr a studené máslo prsty zpracujeme drobenku z většími kousky. Zapékací misku střední velikosti vymažeme máslem a nasypeme do ní přebraný a opláchnutý angrešt, posypeme jednou hrstí nasekaných vlašských ořechů, cukrem a podle chuti přidáme špetku skořice. Všechno zasypeme drobenkou. Pečeme v troubě, na 2.liště odspodu, zahřáté na 180°C (horký vzduch 160°C) dozlatova asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.