Sladká ořechová štóla
80 min.
Ingredience
- 180gramůHera
- 40gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 270gramůTvaroh měkký
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 70gramůOřechy vlašské
- 150gramůKandované ovoce
- 500gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- Na ozdobení
- 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
14Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě necháme změknout 120 g tuku, rozkrájíme na kousky do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu.
- 2Přimícháme vejce s tvarohem, znova důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu i kůru, nahrubo rozsekané ořechy a barevné kandované ovoce. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Ze surovin vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na plát, okraj přeložíme přes dvě třetiny těsta. Povrch potřeme v mikrovlnné troubě rozehřátým tukem.
- 3Pečicí papír na plechu potřeme 50 g rozpuštěným tukem, připravenou štolu položíme na papír. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 160 stupních 45 - 50 minut. Upečenou štolu po vytažení z trouby opět potřeme rozehřátým zbylým tukem, necháme mírně vychladnout a posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.