Sladká ořechová štóla

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 180gramůHera
    • 40gramůCukr moučkový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 3kusyVejce slepičí
    • 270gramůTvaroh měkký
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 70gramůOřechy vlašské
    • 150gramůKandované ovoce
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
  • Na ozdobení
    • 40gramůCukr moučkový
Počet porcí:
14

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě necháme změknout 120 g tuku, rozkrájíme na kousky do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu.
  • 2
    Přimícháme vejce s tvarohem, znova důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu i kůru, nahrubo rozsekané ořechy a barevné kandované ovoce. Nakonec přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Ze surovin vypracujeme tužší těsto. Na moukou posypaném válu těsto rozválíme na plát, okraj přeložíme přes dvě třetiny těsta. Povrch potřeme v mikrovlnné troubě rozehřátým tukem.
  • 3
    Pečicí papír na plechu potřeme 50 g rozpuštěným tukem, připravenou štolu položíme na papír. Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 160 stupních 45 - 50 minut. Upečenou štolu po vytažení z trouby opět potřeme rozehřátým zbylým tukem, necháme mírně vychladnout a posypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.