Sladká polévka z planých třešní - ptačka

30 min.

Ingredience

    • 6decilitrůVoda pitná
    • 4lžíceCukr krupice
    • 1kusCukr skořicový
    • 0,5lžíceCitronová kůra
    • 1špetkaMuškátový oříšek
    • 2lžícePudinkový prášek - vanilkový
    • 0,5lžíceCitronová šťáva
    • 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 500gramůTřešně
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
22 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plané zralé třešně "ptačky" omyjeme pod tekoucí vodou, necháme v sítu okapat, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Přilijeme 5,5 dl vody, přidáme cukr, skořicový cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, špetku muškátového oříšku a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme 5 minut. Vanilkový pudink rozmícháme v 0,5 dl vody a za stálého míchání směs přilijeme do polévky. Povaříme 1 - 2 minuty, polévku dochutíme cukrem, citrónovou šťávou a hrnec odstavíme z plotny. Přilijeme 2,5 dl smetany, ale už nevaříme. Polévku podáváme teplou i studenou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.