Sladká polévka z planých třešní - ptačka
30 min.
Ingredience
- 6decilitrůVoda pitná
- 4lžíceCukr krupice
- 1kusCukr skořicový
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžícePudinkový prášek - vanilkový
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůTřešně
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
22 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Plané zralé třešně "ptačky" omyjeme pod tekoucí vodou, necháme v sítu okapat, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Přilijeme 5,5 dl vody, přidáme cukr, skořicový cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, špetku muškátového oříšku a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme 5 minut. Vanilkový pudink rozmícháme v 0,5 dl vody a za stálého míchání směs přilijeme do polévky. Povaříme 1 - 2 minuty, polévku dochutíme cukrem, citrónovou šťávou a hrnec odstavíme z plotny. Přilijeme 2,5 dl smetany, ale už nevaříme. Polévku podáváme teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.