Sladká smažená kolečka

60 min.
Evropa

Ingredience

      • 400gramůMouka polohrubá
      • 250gramůHera
      • 250gramůCukr moučkový
      • 3kusyVejce slepičí
      • 1decilitrMléko kysané acidofilo 1%
      • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
      • 29gramůCukr vanilka
      • 0,05decilitrRum
      • 200gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
      • 1litrOlej slunečnicový
    Počet porcí:
    10

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    1406 kcal
    Bílkoviny
    7 g
    Tuky
    121 g
    Sacharidy
    78 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    25 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Heru nakrájíme na kostky, dáme ji do misky, přidáme cukr, spolu vyšleháme do pěny a za stálého míchání přimícháme postupně vejce, mléko, rum a nakonec pomalu přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr. Vypracujeme středně husté těsto, které dáme nejméně na 30 minut do ledničky. Těsto z misky přeložíme na vál posypaný moukou, válečkem na těsto ho rozválíme na plát silný 5 mm. Kolečkovou formičkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka a menši kolečkovou formičkou o průměru přibližně 3 cm ještě vykrojíme střed, aby vznikla uprostřed díra. Připravená kolečka necháme na válu.
    • 2
      Do vysoké pánve nebo hrnce vylijeme olej, rozpálíme a kolečka pokládáme do oleje, kde je smažíme po obou stranách. Růžově osmažená kolečka vybereme z oleje, skládáme na měkký papír, následovně je obalujeme v moučkovém cukru a úhledně skládáme na mělké talíře.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.