Sladká smažená kolečka
60 min.
Ingredience
- 400gramůMouka polohrubá
- 250gramůHera
- 250gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko kysané acidofilo 1%
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 29gramůCukr vanilka
- 0,05decilitrRum
- 200gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 1litrOlej slunečnicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1406 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
121 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Heru nakrájíme na kostky, dáme ji do misky, přidáme cukr, spolu vyšleháme do pěny a za stálého míchání přimícháme postupně vejce, mléko, rum a nakonec pomalu přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr. Vypracujeme středně husté těsto, které dáme nejméně na 30 minut do ledničky. Těsto z misky přeložíme na vál posypaný moukou, válečkem na těsto ho rozválíme na plát silný 5 mm. Kolečkovou formičkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka a menši kolečkovou formičkou o průměru přibližně 3 cm ještě vykrojíme střed, aby vznikla uprostřed díra. Připravená kolečka necháme na válu.
- 2Do vysoké pánve nebo hrnce vylijeme olej, rozpálíme a kolečka pokládáme do oleje, kde je smažíme po obou stranách. Růžově osmažená kolečka vybereme z oleje, skládáme na měkký papír, následovně je obalujeme v moučkovém cukru a úhledně skládáme na mělké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.