Sladká velikonoční vajíčka s náplní

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, Přidáme 1 vejce, 70 g másla, 1 celý sáček prášku do pečiva, nastrouhanou citrónovou kůru, 4-6 lžic mléka a vše smícháme. Těsto dáme na vál a hned zpracujeme na vláčné těsto. Vyválíme váleček asi o průměru 4 cm. Nakrájíme dílky přibližně 2 cm silné. Těsto vtlačujeme do formiček ve tvaru vajíček, které jsme vymazali máslem a vysypali polohrubou moukou. Formička musí být celá vyplněná. Pokud formičky nemáme, použijeme hlubší polévkovou lžíci. Z formičky vytvarovaná vajíčka poklademe na plech plochou stranou, který jsme vymazali olejem. (Jsou to poloviny vajíček.)
  • 2
    Pečeme v předehřáté troubě dorůžova při 180-190 °C přibližně 10-15 minut. Do upečených vajíček po vychladnutí vyhloubíme nožem dolík, který budeme plnit.
  • 3
    Vydlabané těsto z upečených vajíček, zalijeme silnou kávou (1 dl vody + 2 lžičky kávy) a 1 lžičkou rumu. V druhé misce utřeme 80 g másla s 60 g cukru s vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme nasáklé těsto s kávou, směs dobře promícháme a plníme vnitřky vajíček. Poloviny vajíček spojíme, polijeme polevou a po zatuhnutí polevy podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.