Sladké gratinované hrušky s krupicí

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky omyjeme, nakrájíme na osminky, dáme do misky. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vroucí vodou, necháme 3 minuty namočené. Pečicí formu vymažeme důkladně máslem, naskládáme na dno formy scezené hrušky.
  • 2
    Do kastrůlku vlijeme mléko, do studeného vsypeme dětskou krupici, cukr, med, vanilkový cukr, citronovou kůru a uvaříme středně hustou omáčku. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Vmícháme créme fraiche,podle potřeby smetanu a podle chutě javorový sirup. Nakonec sezamové semínka a žloutky. Vše dobře metlou prošleháme a zalijeme hrušky.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200stupňové teplotě 30 minut.
  • 4
    Po vytažení z trouby necháme vychladnout, potřeme želé a opět necháme v lednici vychladnout. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.