Sladké gratinované hrušky s krupicí
45 min.
Ingredience
- 500gramůHrušky
- 3mililitryCitronová šťáva
- 3decilitryVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5decilitrůMléko polotučné
- 4lžíceKrupice dětská
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžíceMed včelí
- 20gramůCukr vanilka
- 60gramůPoleva čokoládová
- 50gramůCréme fraiche
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Hrušky omyjeme, nakrájíme na osminky, dáme do misky. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vroucí vodou, necháme 3 minuty namočené. Pečicí formu vymažeme důkladně máslem, naskládáme na dno formy scezené hrušky.
- 2Do kastrůlku vlijeme mléko, do studeného vsypeme dětskou krupici, cukr, med, vanilkový cukr, citronovou kůru a uvaříme středně hustou omáčku. Stáhneme ze sporáku a necháme mírně vychladnout. Vmícháme créme fraiche,podle potřeby smetanu a podle chutě javorový sirup. Nakonec sezamové semínka a žloutky. Vše dobře metlou prošleháme a zalijeme hrušky.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200stupňové teplotě 30 minut.
- 4Po vytažení z trouby necháme vychladnout, potřeme želé a opět necháme v lednici vychladnout. Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.