Sladké hřebínky s kynutého těsta
80 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 0,05decilitrRum
- 40gramůCukr skořicový
- 13gramůDroždí sušené
- 0,5litrOlej slunečnicový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
57 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
490 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
- 2Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme.
- 3Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.