Sladké hřebínky s kynutého těsta

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
57 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
490 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
  • 2
    Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme.
  • 3
    Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.